sâmbătă, 16 aprilie 2011

Boy Meets Boy

In primul rand, cel mai lesne observabila este inlocuirea actorilor principali, necesara pentru ca actiunea are loc la cativa ani dupa prima intalnire a personajelor (prezentata in Boy Meets Boy), iar intre realizarea celor doua scurtmetraje nu trecuse decat vreun an. Astfel, Min-soo este interpretat acum de debutantul Yeon Woo-jin (care a aparut ulterior in serialele Cinderella’s Sister si All My Love), iar Seok-i, de Lee Jae-hoon, pe care l-am remarcat anul trecut in rolul principal din filmul Bleak 

Mult mai important, de data asta Kim Jho Kwang-soo nu se limiteaza la limbajul nonverbal si este mult mai direct, ceea ce s-ar putea sa-i deranjeze pe unii dintre voi, carora nu prea le plac filmele cu tematica gay. In schimb, exista in continuare momente de musical (de data asta doua, cantecele fiind interpretate de cei doi actori principali; primul dintre ele este reluat si pe genericul final, intr-o versiune de drag queens).
In Just Friends?, Min-soo este in armata, iar Seok-i il viziteaza, aducandu-i un cadou special. Pe drum, Seok-i cunoaste o fata care merge si ea sa-si viziteze iubitul. Pe toti trei ii asteapta mari surprize de-a lungul filmului… O fi adevarat ca, asa cum cum se spune la noi, armata te face barbat?!
Ca fapt divers, as adauga ca, acum o luna, regizorul Kim Jho Kwang-soo, in varsta de 46 de ani, a anuntat ca se va casatori cu partenerul sau, cu 19 ani mai tanar decat el, si ca este hotarat sa faca orice pentru ca uniunea lor sa fie recunoscuta legal. Cel putin in lumea filmului coreean, orientarea sexuala a lui Kim Jho Kwang-soo nu era un mister, mai ales dupa lansarea lungmetrajului Wanee and Junah (2001), produs de el. Amanuntul e important pentru ca regizorul a declarat ca povestea din Just Friends? este bazata pe experientele sale personale.
Acestea fiind spuse, sa trecem la film. Din pacate, subtitrarile in engleza au multe carente, dar nu am gasit o versiune mai buna online. Din fericire, povestea se intelege si asa. Un ultim detaliu: filmul nu se termina imediat dupa genericul final. Vizionare placuta!
Prima parte:
A doua parte:
A treia parte: