duminică, 24 aprilie 2011

Judd Trump il invinge pe campionul mondial


Judd Trump il invinge pe campionul mondial
Prima zi de campionat ne-a oferit si primul nume din optimile de finala, acesta fiind: Judd Trump. Tanarul jucator a fost cel care a pus punct visului australian a lui Neil Robertson de a-si pastra titlul de campion mondial, titlu castigat un urma cu un an tot la Crucible. Am avut parte de un meci emotionant, un meci in care ambii jucatori au jucat exemplar si care ne-a facut sa ne gandim ca daca cumva si celelalte intalniri se vor desfasura pe acelasi tipar, vom avea cu siguranta nevoie de un nou set de unghii la manutele "masacrate" :-))


Desi prima sesiune s-a incheiat in favoarea lui Judd, acesta conducandu-si rivalul cu scorul de 5-4, se poate spune cu sinceritate ca meciul a fost unul echilibrat; daca Robbo castiga un frame, urmatorul era incasat de Juddy si uite asa s-au scurs primele 9 frame-uri. Insa seara a adus schimbari radicale, mai ales pe final, cand Judd s-a lansat la diferenta de doua puncte pentru a incasa victoria cu scorul de 10-8.


Sesiunea secunda a inceput cu seria formata din break-uri de 31 si 33 de puncte ce ii ofereau lui Neil increderea necesara restabilirii egalitatii intre el si oponent, insa mergand pe acelasi "model" parca prestabilit, Judd avea sa preia din nou conducerea, de aceasta data cu un break de 70.

"Blestemul Crucible-ului" il loveste pe Robbo
Nelasandu-se insa impresionat si stiind cat de important este acest meci, australianul a inscris un 59 pentru a egala, insa nu s-a oprit aici, break-ul urmator de 90 de puncte situandu-l la conducere cu 7-6, pentru a doua oara de la inceputul aprigei dispute.


Seriile de 67 si 75 rasturnau insa situatia, Trump fiind acum cel care il privea de sus pe Neil, scorul devenind 8-7 in favoarea englezului, scor ce insa nu a stagnat prea mult timp, acesta din urma acaparand inca un frame pentru a se situa a doar un pas de victoria totala. Doar interventia lui Robertson a mai amanat verdictul final, seria de 36 si 25 facandu-l pe actualul campion mondial sa mai spere la o minune. Insa nu se mai putea! Cu un stil agresiv, cu o auto-disciplina demna de invidiat si cu o precizie de inscriere fabuloasa, Judd Trump a pus capat, in frame-ul imediat urmator, oricarei sperante de pastrare a titlului pe care Neil o mai putea nutrii. Scor final: 10-8 - scor curat, victorie bine-meritata de tanarul din Bristol.

Trump trece de Gould


Judd Trump pare de neinvins
Cel de-al doilea nume ce vine sa completeze gasca din sferturile de finala este cel al tanarului jucator Judd Trump, acesta trecand cu scorul de 13-6 de Martin Gould. 



Fanii lui Judd Trump sunt peste poate de fericiti sa-si vada favoritul in sferturile de finala gratie victoriei inregistrate in fata lui Martin Gould. La polul opus insa sustinatorii lui Gouldie trebuie sa fie mandrii de jucatorul lor, a fost o lupta grea pentru care acesta a luptat cum a putut el mai bine. Din pacate insa nu a reusit sa o castige, insa Martin nu poate fi vazut ca fiind mai putin bun decat Judd, chiar si cu o infrangere la activ.


Cursa lui Martin Gould se incheie aici
11-5 era scorul ce a dat startul sesiunii cu numarul trei (totodata si celei din urma), Gould reusind sa castige primul frame, urmatoarele doua insa fiind colectate cu break-uri de 69 si 50 de catre Judd Trump. Cu un rezultat final de 13-6, englezului ii este garantat un loc in sferturile de finala, unde il va intalnii pe castigatorul meciului Ali Carter v. Graeme Dott.



sâmbătă, 16 aprilie 2011

Boy Meets Boy

In primul rand, cel mai lesne observabila este inlocuirea actorilor principali, necesara pentru ca actiunea are loc la cativa ani dupa prima intalnire a personajelor (prezentata in Boy Meets Boy), iar intre realizarea celor doua scurtmetraje nu trecuse decat vreun an. Astfel, Min-soo este interpretat acum de debutantul Yeon Woo-jin (care a aparut ulterior in serialele Cinderella’s Sister si All My Love), iar Seok-i, de Lee Jae-hoon, pe care l-am remarcat anul trecut in rolul principal din filmul Bleak 

Mult mai important, de data asta Kim Jho Kwang-soo nu se limiteaza la limbajul nonverbal si este mult mai direct, ceea ce s-ar putea sa-i deranjeze pe unii dintre voi, carora nu prea le plac filmele cu tematica gay. In schimb, exista in continuare momente de musical (de data asta doua, cantecele fiind interpretate de cei doi actori principali; primul dintre ele este reluat si pe genericul final, intr-o versiune de drag queens).
In Just Friends?, Min-soo este in armata, iar Seok-i il viziteaza, aducandu-i un cadou special. Pe drum, Seok-i cunoaste o fata care merge si ea sa-si viziteze iubitul. Pe toti trei ii asteapta mari surprize de-a lungul filmului… O fi adevarat ca, asa cum cum se spune la noi, armata te face barbat?!
Ca fapt divers, as adauga ca, acum o luna, regizorul Kim Jho Kwang-soo, in varsta de 46 de ani, a anuntat ca se va casatori cu partenerul sau, cu 19 ani mai tanar decat el, si ca este hotarat sa faca orice pentru ca uniunea lor sa fie recunoscuta legal. Cel putin in lumea filmului coreean, orientarea sexuala a lui Kim Jho Kwang-soo nu era un mister, mai ales dupa lansarea lungmetrajului Wanee and Junah (2001), produs de el. Amanuntul e important pentru ca regizorul a declarat ca povestea din Just Friends? este bazata pe experientele sale personale.
Acestea fiind spuse, sa trecem la film. Din pacate, subtitrarile in engleza au multe carente, dar nu am gasit o versiune mai buna online. Din fericire, povestea se intelege si asa. Un ultim detaliu: filmul nu se termina imediat dupa genericul final. Vizionare placuta!
Prima parte:
A doua parte:
A treia parte: