duminică, 6 februarie 2011

Dong Yi

DONG Yi





Dong Yi (Dawn sau Vremuri apuse) - Un super film coreean regizat de Lee Byung Hoon, care prezinta viata doamnei Choi din timpul dinastiei Chosun


Titlu: 동이 / Dong Yi (Dawn)
Gen: Istoric
Episoade: 50
Productie: MBC
Regia: Lee Byung Hoon, Kim Sang Hyub
Scenariu: Kim Yi Young




Super-productia este regizata de Lee Byung Hoon, care a semnat si filmele istorice Heojun, Sangdo, Daejangkeum (Giuvaerul Palatului), Lee san (Furtuna la palat)”. Noul serial are ca sursa de inspiratie dinastia Chosun, iar muzica epocii este foarte bine scoasa in evidenta. Pornind dupa un scenariu semnat de Kim Yi Young (Furtuna la palat), serialul are 50 de episoade, iar printre protagonisti se numara indragitul actor Jijin Hee (Giuvaerul palatului), acum in rolul regelui Sukjung.


Serialul Dong Yi (Dawn/Vremuri apuse) va ajunge pe ecranele din Coreea incepand cu data de 22 martie 2010.


Povestea:


Actiunea are loc in perioada dinastiei Chosun, intre anii 1683 si 1724, si urmareste firul vietii doamnei Choi, care avea sa devina mama celui de-al 21-lea rege al dinastiei Chosun, regele Youngjo (bunicul lui Lee San). Choi a fost una din sotiile lui Sukjong, al 19-lea rege al dinastiei Chosun.


Serialul prezinta povestea dramatica a vietii doamnei Choi si a fiului sau, printul Youngjo. Dupa ce tatal si fratele ei sunt executati, ea ramane orfana, si se ascunde de politia statului in Academia de muzica (Jangakwon). Ajungand in cele din urma prin istetimea sa, sa lucreze la palat, este remarcata de regele Sukjong.


Este pentru prima data in istoria dinastiei cand cineva provenind din randurile sclavilor ajunge in cel mai inalt nivel ierarhic. Choi reuseste sa supravietuiasca, impreuna cu fiul sau, pe care il educa pentru a putea deveni rege.




Distributie:


Han Hyo Joo interpreteaza rolul lui Dong Yi, mai tarziu Choi Sook Bin
Kim Yoo Jung interpreteaza rolul lui Dong Yi (copil)
Ji Jin Hee interpreteaza rolul lui King Sukjong
Bae Soo Bin interpreteaza rolul lui Cha Chun Soo
Lee So Yeon interpreteaza rolul lui Jang Hee Bin
Park Ha Sun interpreteaza rolul lui Queen Inhyeon
Jung Jin Young interpreteaza rolul lui Seo Yong Gi
Kim Hye Sun interpreteaza rolul lui Court Lady Jung
Choi Ran interpreteaza rolul lui mamei lui Hee Bin




Bae Su Bin :x