sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Damo-Cronicile Frumoasei Luptatoare

Acum urmeaza caracterizarea personajelor principale:
Chae-Ok (Ha Ji Won)
Numele ei adevarat este Jae-Hui. Este de provenienta nobila insa atunci cand tatal sau este acuzat de inalta tradare, ea decade la statutul de damo (servitoare). Este despartita de fratele sau (Sung Baek), atunci cand incercau sa fuga dupa moartea tatalui lor, din cauza unui accident. Ajunge servitoare in casa lui  Hwangbo Yoon si deprinde impreuna cu acesta arta manuirii sabiei devenind o priceputa luptatoare. Insa pentru ea Hwangbo nu este doar un simplu stapan deoarece are si niste sentimente foarte puternice pentru el, foarte bine ascunse din cauza complexului ei de inferioritate. Ea va simti o atractie ciudata fata de liderul grupului de “banditi” (nestiind ca de fapt este asa zisa “chemare a sangelui” deoarece este fratele ei) ba chiar va declara ca il iubeste doar pentru a-l indeparta pe Hwangbo gandinduse ca o legatura cu un om de categoria ei este favorabila uneia cu un nobil (sau semi-nobil). Pe ea o caracterizeaza loialitatea, virtutea, puritatea si sacrificiul neavand nici macar o clipa de fericire.
Hwangbo Yoon (Lee Seo-Jin)
Cred ca recunoasteti personajul. De data asta el joaca rolul unui anchetator militar, cu idei marete si iubitor de popor. Din cauza ca este fiul unui nobil cu o concubina el are limite exacte pana unde poate avansa ba chiar fiind declarat un “semi-nobil”. Cu toate aceastea da dovada de o inteligenta si un avant iesit din comun. Avanseaza foarte repede, lucrul acesta aducandu-i foarte multi dusmani. Deoarece Chae-ok a fost cu el inca din copilarie, Hwangbo are niste sentimente de fraternitate, prietenie si iubire amestecate toate ducand la legarea cu toata fiinta lui de Chae-ok. Insa convins ca aceasta nu il vede decat ca pe un stapan si priten el isi tine ascunse sentimentele fata de ea fiind daramat atunci cand aceasta, de frica sa nu ii destrame viata si cariera, ii spune ca il iubeste pe Sung Baek. Iubirea celor doi este tragica, el la fel ca si ea neavand fericirea ca “tovarasa de drum” deoarece pentru el doar Chae-ok era insasi fericirea.
Jang Sung-Baek (Kim Min-Joon)
Un tanar care da dovada de carisma si un carcter puternic. Fratele lui Chae-ok. El este despartit de aceasta la varsta de 15 ani (cand ea avea 7). Devine un bun luptator fiind intruit de un excelent maestru. Niciodata bunatatea si cruzimea nu s-au amestecat mai profund in vreun alt personaj. Lupta pentru o cauza drepta (o revolta impotriva nobilimii din cauza saraciei oamenilor) subjugand numerosi oameni care il respecta si iubesc, fiind capabili sa isi dea si viata pentru el. De prima data cand o vede pe Chae-ok are un sentiment ciudat pentru ea, ba chiar o accepta in grupul lui cu toate ca stie ca este un spion. O protejeaza si are grija de ea deoarece ii aminteste de sora sa mai mica Jae Hee. Sfarsitul lui este tragic deoarece accepta sa fie omorat de Chae Ok (sora lui) aceasta dandu-si seama abia in ultima clipa ca sunt frati.
Este o poveste trista, despre loialitate, prietenie, iubire si sacrificiu. Personajele au o expresivitate uluitoare si sunt capabile sa faca legatura cu inima privitorului. Este un serial foarte bun chiar daca are numai 14 episoade (stiti cum se spune “Esentele tari se tin in sticlute mici”).

Niciun comentariu: