sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Palatul Changgyeonggung

Este un palat din Coreea de sud. Original palatul de vara al Imparatul Goryeo , mai tarziu a devenit unul dintre cele 5 palate marete construite in timpul domniei regilor Joseon.
Palatul a fost facut original ca si Suganggung de regele Sejong pentru tatl sau regel Taejong, dar in 1483 a fost renovat si marit de regele Seongjong timp in care a primit acest nume.
In timpul perioadei coloniale Japoneze , japonezii au construit gradini zoologice , gradini botanice si museu pe locul palatului. In anul 1983 gradina zoologica si cea botanica au fost desfintate. Ca si cealte palate , Changgyeonggung a fost distrus partial in timpul invaziei japoneze.


Cladirile:

Honghwamun: Poarta principala a palatului. A fost arsa in anul 1592 si reconstruita in anul 1616.
Podul Okcheongyo: A fost construit in anul 1483. Are 9.9 metri lungime si 6.6 metri latime si este sustinut de doua arcuri gemene. Acest pod serveste ca si o intrare simbolica in gradina.
Myeongjeongjeon (Holul principal): Este holul principal al palatului unde se discutau afacerile de stat , se tineau sedinte si banchete regale. Este cel mai lung hol dintre toate cele ale celorlalte palate din Seul.Este mai mic decat celalte etaje deoarece a fost facut pentru femei in mod special pentru Regina Mama.
Munjeongjeon (holul consiliului): Este locul unde regele se intalneste zilnic cu problemele regatului.
Sungmundang (hol): In acest loc regele tinea banchete si di[i]scuta cu invatatii despre literatura.
Haminjeong (pavilion) : Regele folosea acest loc pentru a primi oficiali si pentru a tine banchete.
Gyeongchunjeon (hol): Regele Jeongjo si Heongjong s-au nascut aici.
Hwangyeongjeon (hol): A fost construit in timpul domniei regelui Seongjong si distrus in 1592.
Tongmyeongjeon (hol): Acesta este locul unde regele si familia lui locuiau.
Chundangji : Doua iazuri 










Niciun comentariu: